KennelRacenHundeHvalpeLinksKontaktEmailTræfGalleriTræf GalleriUdstillingerTil Salg

English version


Schipperke - Lidt om racen

Lille hyrdehund af spidstypen, hvis navn er udledt af det flamske >scheperke< = hyrde. Den blev første gang omtalt i det 15. århundrede i Monches Wencelas krønike. På mange gamle flamske malerier ser man hunden som en fast bestanddel af bondelivet.

Men Schipperken hørte også til på mange flodpramme, hvorfor nogle mener, at dens navn stammer derfra. Den lille, smidige fyr holdt skibet fri for rotter og mus og bevogtede det højtrøstet og energisk mod tyveknægte.

I 1690 var der endog i Bruxelles en konkurrence om det smukkeste halsbånd til den lille sorte hund. Da den belgiske Dronning Marie-Henriette, i 1885 fik en sådan hund, vandt Schipperken hurtigt popularitet.

Den livlige, nysgerrige og altid opmærksomme, følgesvend er tålmodig overfor børnene i familien. Den ubestikkelige vagthund forsvarer lidenskabligt sit område. Den som sætter pris på en hund, der gør og forsvarer, uden at kunne skade mennesker alvorligt, finder en meget pålidelig kammerat i den lille sorte djævel.

Intelligent og lærenem, fuld af temperament og velegnet til at have i lejlighed. Hunden slutter sig helt og fuldt til sin ejer. Over for fremmede er den passende utilnærmelig og forbeholden.

Den holder særlig meget af at være i nærheden af heste. Den kræver ikke megen pasning og er robust.

Mere...

shopify visitor statistics